Underbart!
2011-03-13 - 21:00:30
Min underbara laga en sjuk god middag till oss ikväll, ni vet en sån där måltid som man aldrig vill att den ska ta slut! Självklart måste jag ju dela med mig av detta underbara recept, njut!
Ingredienser
4 port
600 g kycklingfilé1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
ca 6,7 delade potatisar
2-3 morötter, ca 400 g
1/2 msk olivolja
rivet skal av 1/2 citron
salt och peppar
Currysås:
200 g champinjoner
1/2 gul lök
1 msk smör
1 tsk curry
1/2 hönsbuljongtärning
1 dl vatten
2 dl lätt crème fraicheGör så här
Sätt ugnen på 125º. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör. Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen ca 30 min.
Skala och skär potatisen och morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda ner olivolja och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
Dela champinjonerna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Stek svamp och lök i smör i en stekpanna. Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter. Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche. Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min. Servera kycklingen med rotfrukter och sås.